Question Bank


To check the answer, Hold the mouse button at "Answer:-> " and drag to right.
 
Colours 
1) The sea is ____. (brown/blue/yellow) Answer: -> blue
 
2) The sun is ____. (yellow/green/blue) Answer: -> yellow
 
4) My hair is _____. (purple/black/green) Answer: -> black
 
5) My eyes are _____. (yellow/purple/brown) Answer: -> brown
 
6) An elephant is _____ .(green/grey/blue) Answer: -> grey
 
7) An egg is ______. (yellow and white/green and blue/grey and orange)        
Answer: -> yellow and white
 
8) Rice is ______. (green/black/white) Answer: -> white
 
9) The sky is _____. (white/blue/pink) Answer: -> blue
 
10) Carrots are ______. (orange/pink/brown) Answer: ->orange
 
11) Apples are _____. (pink/red/black) Answer: -> red
 
12)  _____ means you can go. (red/yellow/green) Answer: -> green
 
13)  _____ means you must stop! (red/yellow/green) Answer: -> red
 
14) Blue is for boys. ____ is for girls. (red/green/pink) Answer: -> pink
 
15) Grapes are ______ (purple/white/grey) Answer: -> purple
 
Numbers 
1) There are _____ days in a week. (three/seven/ten) Answer: -> seven
 
2) There are _____ months in one year. (eight/nine/twelve) Answer: -> twelv
e
3) There are _____ hours in one day. (five/fourteen/twenty-four) Answer: -> twenty-four
 
4) Our school has ____ classrooms. (two/six/eleven) Answer: -> six
 
5) Our school has ____ library. (one/three/four) Answer: -> one
 
6) Our school has ____ boys washrooms. (one/two/three) Answer: -> two
 
7) Our school has ____ playground. (one/two/four)  Answer: -> one
 
8) We eat lunch at _____-fifteen every day. (ten/twelve/thirteen)  Answer: -> twelve
 
9) I won the big race!  I am ____! (first/second/third) Answer: -> first
 
10) A spider has ___ legs. (two/four/eight)  Answer: -> eight
 
11) I have ___ eyes. (one/two/three) Answer: -> two
 
12) A dog has ____ legs. (three/four/five) Answer: -> four
 
13) What is this number? 100 (one-hundred/one-thousand/one-million) Answer: -> one-hundre
d
14) I go to school ____ days a week. (four/five/seven)   Answer: -> five
 
15) I was number two in the big race.  I was ______. (first/second/third)  Answer: -> second
   
Animals 
1) ______ have a long nose. (Cats/Fish/Elephants) Answer: -> Elephant
s
2) ______ have lots of fur (hair). (Fish/Dogs/People) Answer: -> Dogs
 
3) ______ can swim well. (Fish/Cats/Elephants) Answer: -> Fish
 
4) ______ have many sharp teeth. (People/Turtles/Sharks) Answer: -> Shark
s
5) ______ live in trees. (People/Monkeys/Sharks) Answer: -> Monkeys
 
6) ______ make a nest for their eggs. (Elephants/Dogs/Birds) Answer: -> Birds
 
7) ______ can fly. (Dogs/Bats/Monkeys) Answer: -> Bats
 
8) ______ eat grass. (Bats/Dolphins/Cows) Answer: -> Cows
 
9) ______ are can run very fast. (Tigers/Turtles/Monkeys)  Answer: -> Tigers
 
10) ______ are from Australia. (Elephants/Pandas/Koalas) Answer: -> Koalas
 
11) ______ like to eat bamboo. (Crocodiles/Pandas/Dogs) Answer: -> Pandas
 
12) ______ are long and green. (Giraffes/Goats/Crocodiles) Answer: -> Crocodi
les
13) ______ need air to breathe. (Whales/Fish/Sharks)  Answer: -> Whales
 
14) ______ are very smart. (Cows/Dolphins/Lizards)  Answer: -> Dolphins
 
15) ______ have a pocket for their children. (Kangaroos/Mice/Horses)  Answer: -> Kangar
oos
16) ______ are very small. (Cows/Horses/Mice) Answer: -> Mice
 
23) You cannot ride a ______. (Donkey/Zebra/Horse) Answer: -> Zebra
 
24) ______ sometimes eat their young. (Horses/Monkeys/Crocodiles)  Answer: -> Crocodil
es
25) ______ keep lots of nuts in a hole for the winter. (Hares/Squirrels/Lizards) Answer: -> Squirrels
 
26) People can drink milk from _____. (goats and cows/cows and kangaroos/kangaroos and goats) Answer: -> goats and cows
27) ______ have night-vision. (Can see at night) (Cows/Owls/People) Answer: -> Owls
 
28) ______ do not eat people. (Snakes/Leopards/Crocodiles) Answer: -> Snakes
 
29) ______ are sometimes called the King of the jungle. (Apes/Lions/Crocodiles)   Answer: -> Lions
 
30) ______ have a hole in the top of their head to breathe through. (Whales/Fish/Dogs)  Answer: -> Whales
 
31) ______ is called pork when you eat it. (Chicken/Cow/Pig) Answer: -> Pig
 
32) ______ is called beef when you eat it. (Chicken/Cow/Pig) Answer: -> Cow
 
33) A ______ will eat almost anything. (pig/fox/cock)   Answer: -> pig
 
34) A ______ looks a little like a dog. (hedgehog/squirrel/fox) Answer: -> fox
 
My Body  
 
1)      I have _____ on my head. (hair/neck/arms)               Answer: -> hair 
 
2)      I have five ______ on each hand. (toes/arms/fingers)           Answer: -> fingers 
 
3)      I have five ______ on each foot. (toes/feet/fingers)              Answer: -> toes 
 
4)      I see with my _____.                         Answer: -> 
 
5)      I smell with my _____.                      Answer: -> 
 
6)      I hear with my ______.                 Answer: -> 
 
7)      I write with my ____.                  Answer: -> 
 
8)      When I’m sad, tears come from my ______.             Answer: -> 
 
9)      Hair under a man’s nose is called a _______. (moustache/beard/eyebrows)       Answer: -> moustache 
 
10)  Hair on a man’s chin and face is called a ______. (eyebrows/moustache/beard) Answer: -> beard 
 
11)  Gorillas hit their _____ when they are angry. (face/chest/feet)                            Answer: -> chest 
 
12)  You need strong _____ to run fast. (legs/body/arms)            Answer: -> legs 
 
13)  You need strong _____ to throw far. (legs/body/arms)           Answer: -> arms 
 
14)  People do not have ______. (fingers/a waist/tails)               Answer: -> tails 
 
15)  Put your belt around your _____. (neck/waist/knees)            Answer: -> waist 
   
 
Shapes  
 
1)      Sometimes the moon is a circle. Sometimes it is a _______. (cresent/square/triangle)     Answer: -> cresent 
 
2)      The sailboat has a ________ sail. (square/triangular/oval)                Answer: -> triangular 
 
3)      The football pitch is a giant _______. (triangle/square/rectangle)          Answer: -> rectangle 
 
4)      An egg is _____-shaped. (circle/oval/heart)           Answer: -> oval 
 
5)      A shape with three sides is called a _______. (triangle/rectangle/octagon)                Answer: -> triangle 
 
6)      A shape with four equal sides is called a _______.(rectangle/square/circle)        Answer: -> square 
 
7)      A shape with eight sides is called an ________. (oval/octagon/rectangle)         Answer: -> octagon 
 
8)      A stop sign is _______-shaped. (octagon/oval/square)              Answer: -> octagon 
 
9)      There are many _____ in the night sky. (squares/cresents/stars)             Answer: -> stars 
 
10)  The moon travels around the earth in a huge ______. (circle/octagon/cresent)           Answer: -> circle 
 
 
 
 Adjectives  
 
1)      If you eat too much you will get ____. (fat/thin/happy)           Answer: -> 
 
2)      If you exercise and eat healthy, you will stay _____. (angry/slim/young)             Answer: -> 
 
3)      If you want to be a basketball player, you must be _____. (old/tall/hungry)         Answer: -> 
 
4)      Elephants are very ____. (big/short/scary)                 Answer: -> 
 
5)      Mice are very _____. (strong/big/small)                Answer: -> 
 
6)      If you are ____ you cannot go on some roller coasters. (short/happy/hungry)      Answer: -> 
 
7)      The summer in Hong Kong is so ____! (windy/tall/hot)            Answer: -> 
 
8)      The winter in Canada is so ____! (hot/cold/funny)          Answer: -> 
 
9)      I did not eat my lunch.  I’m so ______! (thirsty/angry/hungry)        Answer: -> 
 
10)  I need water!  I am so ______! (sleepy/tall/thirsty)      Answer: -> 
 
11)  It’s 1am.  I am very ______. (tired/hungry/sad)      Answer: -> 
 
12)  She always helps her mum.  What a ____ girl. (silly/helpful/short)       Answer: -> 
 
13)  He was fighting on the school yard.  He is so _____! (naughty/tall/short)          Answer: -> 
 
14)  The ____ girl did not finish her homework. (happy/sad/lazy)        Answer: -> 
 
15)  The princess was very ________. (ugly/low/beautiful)    Answer: -> 
 
   
 
Adjectives 2  
 
1)      You live on the 50th floor!  That’s so ____!        Answer: -> 
 
2)      I love sushi! It’s ______!          Answer: -> 
 
3)      People that spit in the street are so ____!          Answer: -> 
 
4)      He made a castle out of sticks.  He’s so ______!     Answer: -> 
 
5)      She likes drawing.  She’s very _______.      Answer: -> 
 
6)      Nothing makes him angry.  He always stays ____.       Answer: -> 
 
7)      A good airplane attendant is very _________.        Answer: -> 
 
8)      She gave all her money to the poor.  She’s so _______!      Answer: -> 
 
9)      Indian food is very hot and _____!       Answer: -> 
 
10)  Lemonade is sweet and ______           Answer: -> 
 
11)  Potato chips are too ______.              Answer: -> 
 
12)  He has all his books in order.  He is very _________.        Answer: -> 
 
13)  He opened the door for the old man.  He is a ______ boy.         Answer: -> 
 
14)  She loves ice cream, cookies, and anything ______.             Answer: -> 
 
15)  He won’t let his sister play his PSP.  He’s so ______!          Answer: -> 
 
 
 
Food   
 
1)      This vegetable is long and orange. (orange/carrot/pizza)            Answer: -> carrot 
 
2)      This vegetable is green and looks like a small tree. (broccoli/asparagus/onion)          Answer: -> broccoli 
 
3)      This fruit is round and comes from China. (onion/apple/orange)        Answer: -> orange 
 
4)      This fruit is the shape of something in the night sky. (strawberry/bread/star fruit)      Answer: -> star fruit 
 
5)      This fruit is very stinky!  It is also very big. (durian/coconut/cherry)        Answer: -> durian 
 
6)      This fruit is very difficult to open. (orange/coconut/mango)             Answer: -> coconut 
 
7)      This fruit is hairy on the outside and green inside. (melon/banana/kiwi)           Answer: -> kiwi 
 
8)      This fruit is small and sweet and red. (strawberry/blueberry/watermelon)                   Answer: ->strawberry 
 
9)      This fruit is very large and juicy. (peach/watermelon/banana)                                      Answer: -> watermelon 
 
10)  This food is round and has cheese and tomato sauce on it. (hot dog/pizza/fish)          Answer: -> pizza 
 
11)  This snack is usually sweet. It is brown or white. (chocolate/popcorn/chips)               Answer: -> chocolate 
 
12)  If you take too long to eat it, this sweet food will melt! (mangoes/cheese/ice cream)   Answer: -> ice cream 
 
13)  You can make this stinky food from cow or goat milk. (sausages/cheese/cake)            Answer: -> cheese 
 
14)  This root vegetable is very healthy if you have a sore throat. (eggplant/spinach/ginger)   Answer: -> ginger 
 
15)  Which one is not seafood? (crabs/peppers/prawns)                                                     Answer: -> peppers 
 
 
 
Things In the Park  
 
1)      The ________ in the park are sometimes smelly. (washrooms/trees/swings)      Answer: -> washrooms 
 
2)      My friend can push me on the _______. (seesaw/swings/fountain)         Answer: -> swings 
 
3)      It is good to be the same size on the _________. (swings/seesaw/flowers)     Answer: -> seesaw 
 
4)      I like to stop and smell the ________. (flowers/washroom/signs)       Answer: -> flowers 
 
5)      If you are tired, you can sit on the ________. (slide/flowers/bench)       Answer: -> bench 
 
6)      Don’t let your _____ get stuck in a tree. (kite/flowers/bench)        Answer: -> kite 
 
7)      It’s fun to climb _______. (swings/washroom/trees)       Answer: -> trees 
 
8)      The ______ is very fast! (washroom/slide/fountain)      Answer: -> slide 
 
9)      Don’t trip on a _____ (grass/flower/rock)           Answer: -> rock 
 
10)  Don’t pull up the _______. (washroom/seesaw/grass)       Answer: -> grass 
 
11)  Please do what the ______ say. (washroom/flowers/signs)      Answer: -> signs 
 
12)  Don’t drink out of the big __________. (washroom/fountain/flowers)        Answer: -> fountain 
 
 
Toys  
 
1)      I sleep with my _____ every night. (teddy bear/yo-yo/puzzle)              Answer: -> teddy bear 
 
2)      I put my hand in my ______ and make it talk. (puzzle/puppet/ball)      Answer: -> puppet 
 
3)      I throw my ____ around with my friends. (toy car/bicycle/ball)        Answer: -> ball 
 
4)      For my birthday, I want a ____ so I can go riding with my friends. (toy train/bike/puppet)   Answer: -> bike 
 
5)      My ______ has one-hundred pieces. (puzzle/bike/toy plane)     Answer: ->puzzle 
 
6)      I pretend to fly in my ________. (toy train/toy car/toy plane)    Answer: -> toy plane 
 
7)      I have many different clothes for my ______. (ball/doll/robot)    Answer: -> doll 
 
8)      My _____ has flashing lights and looks like it’s from a UFO. (robot/toy train/ball)   Answer: -> robot 
 
9)      I like to race my ________. (yo-yo/toy cars/puppet)       Answer: -> toy cars 
 
10)  I can do some tricks with my ______. (yo-yo/robot/doll)    Answer: -> yo-yo 
 
 
Things At School  
 
1)      Sit on your ______.  (desk/chair/pencil case)               Answer: -> chair 
 
2)      Write your name on your ______. (desk/pencil/paper)     Answer: -> paper 
 
3)      Put your books in your ______. (bag/pencil case/screen)       Answer: -> bag 
 
4)      Take out your ______ and cut your paper. (pencil/pen/scissors)     Answer: -> scissors 
 
5)      Look at the ______ and read together. (desk/scissors/screen)      Answer: -> screen 
 
6)      Use your pencil and _____ to draw a line. (ruler/desk/scissors)      Answer: -> ruler 
 
7)      Colour the picture with your _______. (pencil/crayons/ruler)       Answer: -> crayons 
 
8)      Write the word on the ______. (ruler/eraser/board)        Answer: -> board 
 
9)      I don’t know 22x15, so I will use my ________. (calculator/crayons/pen)   Answer: -> calculator 
 
10)  Use the black board ______ to clean the board. (ruler/chalk/eraser)     Answer: -> eraser 
 
11)  I broke my pencil.  Can I use your _________ (sharpener/desk/chair)     Answer: -> sharpener 
 
12)  Can someone help turn on the _________ (desk/board/projector)       Answer: -> projector 
 
13)  It’s so hot! Turn on the __________ (projector/visualize/air-conditioner)     Answer: -> air-conditioner 
 
14)  I want to know where Canada is.  I will look at the _____. (stapler/map/pen)  Answer: -> map 
 
15)  I need to put two papers together. Can I borrow your ______? (pen/stapler/map)       Answer: -> stapler 
 
16)  My paper is ripped in two!  Can anyone give me some _____? (tape/light/crayons)   Answer: -> tape 
 
17)  I only have white _____ for writing on the board. (pens/crayons/chalk)     Answer: -> chalk 
 
18)  Oh no!  I got ____ on my hands!  Now they are sticky!  (eraser/glue/scissors)      Answer: -> 
 
 
 
Rooms in your home 
 
Always choose from: 
 
(bedroom/kitchen/living room/bathroom) 
  
1)      I sleep in my _________.           Answer: -> (bedroom) 
 
2)      I brush my teeth in the _________.       Answer: -> (bathroom) 
 
3)      The rug is in the __________.         Answer: -> (living room) 
 
4)      I take a shower in the _________.     Answer: -> (bathroom) 
 
5)      I make my lunch in the _________.     Answer: -> (kitchen) 
 
6)      I wash the dishes in __________.     Answer: -> (kitchen) 
 
7)      My clothes are in my _________.     Answer: -> (bedroom) 
 
8)      I watch TV in the __________.    Answer: -> (living room) 
 
9)      My family eats together in the ___________. Answer: -> (living room) 
 
10)  The toilet is in the ____________.      Answer: -> (bathroom) 
 
11)  The sofa is in the ___________.        Answer: -> (living room) 
 
12)  The pans are in the __________.        Answer: -> (kitchen) 
 
13)   The big table is in the ____________.         Answer: -> (living room) 
 
   
 
Jobs  
 
1)      This person loves colours and is good with a brush. (painter/librarian/gardener)        Answer: -> painter 
 
2)      This person is very organized and loves to read. (clerk/postman/librarian)                  Answer: -> librarian 
 
3)      This person works at a school. (engineer/teacher/student)                                           Answer: -> teacher 
 
4)      This person goes to school to study. (teacher/clerk/student)                                        Answer: -> student 
 
5)      This person helps people when they are sick. (astronaut/doctor/cook)                         Answer: -> doctor 
 
6)      This person works at a restaurant. (clown/clerk/cook)                                                   Answer: -> cook 
 
7)      This person can help you if your house is burning down. (firefighter/police/clerk)       Answer: -> firefighter 
 
8)      This person can fly a rocket ship or space shuttle. (pilot/astronaut/nurse)                   Answer: -> astronaut 
 
9)      This person makes people laugh. (policeman/cook/clown)                                            Answer: -> clown 
 
10)  This person helps doctors in a hospital. (nurse/doctor/engineer)                                 Answer: -> nurse 
 
11)  If you get robbed, you should call a… (policewoman/firefighter/nurse)                        Answer: -> policewoman 
 
12)  If you love to play guitar and sing, you should be a… (nurse/musician/dentist)            Answer: -> musician 
 
13)  If you love clothes, maybe you should be a… (pilot/housewife/fashion designer)        Answer: -> fashion designer 
 
14)  If you love airports, maybe you should be an…(gardener/air-hostess/butcher)             Answer: -> air-hostess 
 
15)  If you love working with children and cooking, maybe you should be a… (housewife/dentist/actor)   Answer: -> housewife 
 
 
 
Sports  
 
1)      _____ are very strong and fat. (sumo wrestlers/football players/dancers)           Answer: -> sumo wrestlers 
 
2)      _____ are very strong and thin. (baseball players/dancers/sailors)                      Answer: -> dancers 
 
3)      _____ are very good skaters. (sumo wrestlers/hockey players/golfers)                Answer: -> hockey players 
 
4)      _____ are good at waiting. (runners/rowers/fishermen)                                        Answer: -> fishermen 
 
5)      _____ play a game on a table. (ping-pong players/skiers/hikers)                          Answer: -> ping-pong players 
 
6)      Going down a hill quickly over snow is called… (skiing/surfing/jogging)              Answer: -> skiing 
 
7)      Using wind to travel in a boat is called… (motor racing/swimming/sailing)        Answer: -> sailing 
 
8)      This game has a net and rackets, but no ball. (badminton/tennis/ping-pong)       Answer: -> badminton 
 
9)      This game has a rope and two teams who pull it. (hockey/football/tug-of-war)   Answer: -> tug-of-war 
 
10)  This is something people do at the Dragon Boat Festival. (tennis/rowing/sailing) Answer: -> rowing 
 
11)  This is a kind of fighting from Japan. (boxing/baseball/karate)                             Answer: -> karate 
 
12)  Using a bow and arrow to shoot at a target is called…(archery/hockey/tug-of-war)     Answer: -> archery 
 
13)  You can do this sport alone. You just need water and a board. (golf/surfing/skiing)    Answer: -> surfing 
 
14)  Another word that means the same as winner. (champion/loser/cool)                  Answer: -> champion 
 
15)  You throw and catch a round disc when playing… (golf/archery/Frisbee)              Answer: -> Frisbee 
 
   
 
Clothing and Body Parts  
 
1)      You can wear these on your feet. ( sandals/shorts/earrings)                                 Answer: -> sandals 
 
2)      You wear it on your head. (shoes/a hat/a shirt)                                                      Answer: -> a hat 
 
3)      You wear this from your waist down to your ankles. (belt/shorts/pants)               Answer: -> pants 
 
4)      This clothing covers your back and chest. (pants/a t-shirt/a belt)                         Answer: -> a t-shirt 
 
5)      You wear this in the winter. (a coat/sandals/a t-shirt)                                            Answer: -> a coat 
 
6)      On rainy days, it’s best to have _____. (shoes/boots/rubber boots)                     Answer: -> rubber boots 
 
7)      If you want to go running, you should wear _____. (sandals/shoes/boots)           Answer: -> shoes 
 
8)      If you are going into the water, you should wear a _____. (swimsuit/raincoat/hat) Answer: -> swimsuit 
 
9)      If your neck is cold, you can put on _______. (a scarf/mittens/shoes)                  Answer: -> a scarf 
 
10)  If you are going to work in an office, you should wear… (sandals/a hat/a tie)      Answer: -> a tie 
 
11)  Which one is not good on rainy days? (an umbrella/a raincoat/sandals)             Answer: -> sandals 
 
12)  Which one is not okay for cold weather? (a skirt/a scarf/mittens)                        Answer: -> a skirt 
 
13)  Which one cannot be worn on your head? (baseball cap/winter hat/mittens)     Answer: -> mittens 
 
14)  What do you wear to go to bed? (a hat/pants/pajamas)                                        Answer: -> pajamas 
 
15)  If the sun is very bright, you should wear… (a t-shirt /sun-glasses/shoes)            Answer: -> sun-glasses 
 
   
 
Places  
 
1)      This is where you buy your groceries (food). (restaurant/supermarket/cinema)                   Answer: -> supermarket 
 
2)      This is where you go to buy school supplies. (stationary shop/boutique/bakery)                  Answer: -> stationary shop 
 
3)      This is where you go to watch a film. (bookshop/hardware shop/cinema)                            Answer: -> cinema 
 
4)      This is where you go to get a haircut. (salon/stationary shop/hardware shop)                     Answer: -> pharmacy 
 
5)      If you want a new book, you can go to the… (cinema/stationary shop/bookstore)                Answer: -> bookstore 
 
6)      If you want some nice clothes, you can go to the… (boutique/bakery/jewelry shop)             Answer: -> boutique 
 
7)      If you need to buy a wedding ring, go to the… (pharmacy/cinema/jewelry shop)                 Answer: -> jewelry shop 
 
8)      If you want some fresh bread, go to the (salon/bakery/fast food restaurant)                       Answer: -> bakery 
 
9)      If you want to play video games, go to the (arcade/salon/stationary shop)                          Answer: -> arcade 
 
10)   This place is famous for the Bread Bun Festival. (Big Buddha/The Peak/Chueng Chau)         Answer: -> Chueng Chau 
 
11)   Many people visit this place at Chinese New Year. (Big Buddha/Chuen Chau/Ma Wan)        Answer: -> Big Buddha 
 
12)   Sometimes you can see pink dolphins here. (Ma Wan/The Peak/Tai O)                Answer: -> Tai O 
 
13)   You must take a train up a hill to get to this place. (Ma Wan/The Peak/The Big Buddha)              Answer: -> The Peak 
 
14)   You can see jellyfish and go on roller coasters here. (Disneyland/Ma Wan/Ocean Park)              Answer: -> Ocean Park